Sabtu, 18 Februari 2017

BAGAIMANA PEMAKANAN AL-MANNA ARABIC GUM MEMBANTU DALAM KESIHATAN TUBUH BADAN ?↪ Membantu menurunkan paras kreatinin dan gula dalam darah untuk pesakit buah pinggang dan diabetes.
↪ Melambatkan & mengurangkan risiko kerosakan buah pinggang akibat diabetes.
↪ Sumber Prebiotik Asli, meningkatkan bakteria baik (probiotik) dalam usus.
↪ Mengurangkan risiko penyakit berpunca dari usus, kolesterol, lemak dan gula.
↪ Menyelesaikan masalah sembelit dan buasir.
↪ Meningkatkan sistem imunisasi badan. 80% imunisasi badan bergantung dari sistem usus, perkumuhan dan perut yang baik.
↪ Kandungan fibre yang tinggi merendahkan kolesterol dan kurangkan risiko menghidap penyakit jantung.
↪ Amat sesuai dicampur ke dalam susu anak2 untuk meningkatkan tahap kesihatan dan imunisasi dari serangan demam dan pelbagai penyakit.
↪ Melambatkan pertumbuhan sel kanser.

AL MANNA MEMBANTU DIABETES DAN KEROSAKAN BUAH PINGGANG


A Manna~ Arabic Gum perlu menjadi teman setia dengan setiap pesakit Diabetes dari peringkat awal sampai bila-bila sepanjang hidup. Punca utama kerosakan buah pinggang adalah disebabkan oleh diabetes. Dipercayai dengan mengamalkan pengambilan Al Manna~Arabic Gum pada peringkat awal diabetes dikesan dapat mengawal, melambatkan dan juga mengurangkan tahap kerosakan buah pinggang bagi pesakit diabetes.
Pada pengidap diabetes yang telah mengalami kerosakan buah pinggang dan mungkin sedang menjalani proses dialisis juga boleh mula mengambil Al Manna sebagai supplement tanpa berlengah lagi. In Shaa Allah, diharapkan makanan tambahan Al Manna ini dapat mengurangkan beban masaalah buah pinggang yang menjalani proses dialisis.
--------------------------------------------------------------------------------
Tahukah anda kos untuk rawatan dialisis untuk sebulan?
--------------------------------------------------------------------------------
Oleh kerana rawatan dialisis diperlukan secara kerap, maka ia biasanya akan menjadi beban kewangan kepada kebanyakan mereka yang memerlukannya. Kos untuk setiap sesi hemodialisis di klinik atau hospital swasta adalah dalam lingkungan RM100 ke RM300. Oleh kerana pesakit diabetes mungkin memerlukan 3 sesi seminggu, maka ia boleh menyebabkan anda berbelanja sehingga RM600 seminggu dan mencecah RM3,000 sebulan!!!!
Anda sememangnya tidak patut menanggung beban yang seberat ini. Walaupun anda mempunyai diabetes, anda boleh mengelak atau melewatkan berlakunya kegagalan buah pinggang dengan berusaha untuk menjaga diri anda dan penyakit diabetes anda dengan baik.
---------------------------------------------------------
Mencegah Lebih Baik Daripada Merawat
---------------------------------------------------------
Sebaiknya cegah lah dari sekarang. Berbelanjalah wang kita sekarang di waktu sihat ini untuk menjaga buah pinggang daripada cepat rosak. Ini lebih baik dari kita belanjakan duit di masa akan datang untuk merawatnya dimana kehidupan kita sudah tidak selesa dan teratur lagi disebabkan oleh dialisis.
Kehidupan boleh menjadi sukar apabila buah pinggang anda telah rosak. Diabetes bukan sahaja mengancam buah pinggang anda, tetapi juga organ-organ lain seperti jantung dan mata anda.
Berita baiknya ialah, anda boleh mengelakkannya atau melewatkan komplikasi-komplikasi diabetes ini daripada berlaku. Maka, ambillah langkah pertama hari ini jua untuk melindungi buah pinggang anda dengan mengamalkan pengurusan diabetes yang baik. Anda berkuasa untuk mengelakkan penyakit buah pinggang yang disebabkan diabetes anda dan sebaliknya dapat menikmati kehidupan dengan sepenuhnya, walaupun anda menghidapi diabetes.

AL MANNA PREBIOTIC TERBAIK

Anda tidak faham apa itu Prebiotik dan Probiotik?

-
Mudah sahaja untuk anda memahaminya. Anda pernah dengar apa itu bakteria baik dalam usus? Tahu apa itu Vitagen ataupun Yakult yang diperkatakan baik untuk menambahkan bakteria baik jika meminumnya.
Probiotik adalah bakteria baik didalam usus yang amat kita perlukan. Untuk memastikan bakteria baik ini berkembang dan membiak dengan banyaknya ia memerlukan makanan.
Makanan (nutrisi)untuk bakteria baik (probiotik) ini untuk membiak ialah prebiotik. Dari mana kita ingin mendapatkan prebiotik ini?
Al Manna~Arabic Gum merupakan sumber makanan asli yang paling banyak kandungan prebiotiknya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pemborong Gam Arab - Arabic Gum - Al Manna 2021 (Harga Promo Gam Arab Borong 2021)

 Pemborong Gam Arab - Arabic Gum - Al Manna 2021 (Harga Promo 2021) Selamat tahu baru! Sempena tahun baru 2021 ini, kami Pemborong Getah Ara...