Sabtu, 18 Februari 2017

CADANGAN PENGGUNAAN AL-MANNA ARABIC GUM SEBAGAI LANGKAH PENCEGAHAN DAN RAWATAN UNTUK PESAKIT:

CADANGAN PENGGUNAAN AL-MANNA ARABIC GUM SEBAGAI LANGKAH PENCEGAHAN DAN RAWATAN UNTUK PESAKIT:

1. PESAKIT BUAH PINGGANG yang menjalani hemodialysis, stage1 -5, Ambil 2 sudu makan setiap pagi semasa perut kosong dan 2 sudu lagi pada waktu malam sebelum tidur.
2. UNTUK RESDUNG, sinus dan mudah selsema, minum 25 gram lagi pada waktu malam sebelum tidur. Remaja 1 sudu makan dan kanak-kanak 1 sudu teh.
3. UNTUK GOUT, BUASIR & SEMBELIT: 2 sudu, 1 atau 2 kali sehari; setiap pagi semasa perut kosong, digalakkan juga diambil sebelum tidur pada waktu malam. Jumlah yang perlu diambil lebih kurang 25 gram hingga 50 gram sehari. Bagi buasir & sembelit lebihkan air. iaitu 300ml atau lebih. Bagi gout, boleh rebus pokok pandan, iaitu daun serta akarnya sekali, kemudian biarkan sejuk, ambil segelas air rebusan yang telah sejuk tadi dan dibancuh dengan Arabic Gum.
3. UNTUK MENURUNKAN KOLESTEROL: 2 sudu pagi dan 2 sudu malam (check paras kolesterol anda sebulan selepas amalkan Arabic Gum untuk memastikan ia berkesan untuk anda, kerana, ada sebahagian pengguna tidak begitu berkesan dalam penurunan kolesterol dengan Arabic Gum).
4. SEBAGAI MAKAN TAMBAHAN & PESAKIT-PESAKIT LAIN: 1 sudu penuh sudu makan semasa perut kosong waktu pagi, iaitu 10 hingga 20 gram sehari.
5. Untuk tujuan MENGURANGKAN LEMAK DAN BERAT BADAN lebih kurang 50 gram sehari. Ada kajian yang mengatakan 30 gram sehari dapat mengurangkan lemak dalam badan dan menurunkan berat badan apabila dielakkan pengambilan makanan yang berlemak dan berminyak.
6. Untuk tujuan SEBAGAI PREBIOTIK cukup sekadar 3 sudu teh atau bersamaan 10 gram hingga 15 gram sehari.
Kanak-kanak 1 sudu teh sahaja, sementara remaja 2 sudu teh.
7. UNTUK PESAKIT DIABETES ATAU KENCING MANIS 50 gram, iaitu 25 gram dimakan 2 kali sehari bersama-sama 1 sudu teh Habbatus Sauda' (jika pil serbuk atau minyak Habbatus Sauda' makan 1 hingga 3 biji) . Caranya; kunyah Habbatus Sauda' sehingga hancur kemudian terus minum bancuhan Arabic Gum. Jika kapsul Habbatus Sauda', ditelan 1-3 kapsul bersama bancuhan Arabic Gum, begitu juga jika minyak, diminum 1 hingga 2 sudu bersama-sama bancuhan Arabic Gum.
8. UNTUK BUASIR: 25 gram dimakan 2 kali sehari pagi dan malam.
Arabic Gum amat berkesan untuk buasir;
Minum 2 kali sehari dan sapu pada tempat yang bengkak. Ia juga merupakan antioksidan (antioxidant) dan anti radang (anti-inflammatory) yang amat baik, mengawal gout (lebih berkesan jika diminum dengan bancuhan air rebusan daun pandan atau roselle), sembelit, dan mengatasimasalah asid urik berlebihan dan lain-lain manfaat untuk kesihatan dengan izi Allah Ta'ala. Anda boleh search testimoni pengguna-pengguna yang telah berjaya memperbaiki masalah kesihatan mereka dengan izin Allah Ta'ala melalui penggunaan Arabic Gum. Yakinlah, yang mampu menyembuhkan penyakit hanya Allah Ta'ala, bersaha untuk berubat adalah merupakan tuntutan Islam dan mendapat pahala di sisiNya.
9. UNTUK BATUK: hisap sebesar hujung jari ketulan Arabic Gum mengikut keperluan.
Arabic Gum merupakan makanan tambahan yang baik untuk bermacam-macam penyakit, anda boleh mencuba bagi penyakit-penyakit lain. Dapatkan nasihat doktor jika anda menghidap penyakit kronik.
* Tiada laporan kesan sampingan walaupun Arabic Gum dimakan dengan banyak. Jika ada tanda-tanda anda tidak sesuai minum Arabic Gum, seperti sakit pinggang yang kuat dan lain-lain, berhenti minum Arabic Gum.
*Jika anda ada masalah kesihatan untuk makan Arabic Gum, dapatkan nasihat doktor anda.
*Pengambilan Arabic Gum menyebabkan mudah buang air besar dan pembuangan angin pada peringkat awal pengambilannya.
Peringatan:
1. Patuh nasihat doktor anda. Jangan berhenti makan ubat-ubatan yang diarahkan oleh doktor kecuali atas nasihat doktor.
2. Bagi pesakit buah pinggang dinasihatkan agar jangan minum susu, atau makan makanan atau minuman daripada produk tenusu, hadkan pengambilan makanan berprotien, kecuali dalam kadar yang disyorkan oleh doktor, jika anda terus minum susu, makan produk tenusu dan tidak mengawal pengambilan protien, anda hampir pasti akan gagal megatasi masalah buah pinggang anda, anda seolah-olah menyekat aliran sungai dengan tapak tangan.
3. Jika anda makan antibiotik amoxcillin, makan sekurang-kurangnya 4 jam sebelum atau selepas makan Arabic Gum (Arabic Gum menghalang penyerapan amoxcillin menyebabkan ia tidak berkesan sebagai antibiotik).
4. Pesakit yang perlukan dialisis teruskan dialisis, dialisis diteruskan semasa makan al-Manna ini, jangan berhenti dialisis kecuali atas nasihat doktor.
5. Bagi pesakit kronik dinasihatkan dapatkan nasihat doktor.
BAGAIMANA MENDAPATKAN AL-MANNA DENGAN HARGA TERBAIK ?
1. Bagi yang berkemampuan boleh cari pembekal yang menjual dengan harga borong. Biasanya belian borong jauh lebih murah dari belian runcit.
2. Mengapa perlu beli dengan kami?
Kami adalah pembekal dan pemborong di Malaysia. Al Manna dari kami dijamin 100% Asli tanpa campuran bahan lain. Yabg paling penting, kami jual dengan HARGA BORONG !
3. Berapa had minimum dan maximum untuk belian borong?
Belian borong dari kami bermula serendah 1KG sahaja yakni dengan harga promosi RM80 sahaja. Boleh didapati dalam bentuk Kristal & Serbuk. Kami tiada had maximum, anda boleh dapatkan sehingga 100KG - 1000KG dengan kami !
4. Apakah setiap pembelian disertakan Free Gift?
Tidak semestinya. Promosi terhad sementara stok masih ada sahaja.
5. Bagaimana untuk dapatkan Al Manna Arabic Gum ?
Boleh hubungi kami +6 014-514 4513 atau belian online di website www.topexstore.my. Boleh call, SMS atau WhatsApp utk sebarang pertanyaan. Boleh juga hubungi kai di facebook : https://www.facebook.com/almannaarabicgummy/

TERIMA KASIH :-)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pemborong Gam Arab - Arabic Gum - Al Manna 2021 (Harga Promo Gam Arab Borong 2021)

 Pemborong Gam Arab - Arabic Gum - Al Manna 2021 (Harga Promo 2021) Selamat tahu baru! Sempena tahun baru 2021 ini, kami Pemborong Getah Ara...